Samenvatting: ABP Publishing heeft meer dan 500 luisterboeken in zijn catalogus en verwacht dat de verkoop in 2021 met 30% zal stijgen

FRANKFURT, Duitsland–()–ABP Publishing kondigt aan dat haar audioboekcatalogus meer dan 500 titels heeft. De Europese uitgever gaat verder met te zeggen dat ze tegen 2024 een stijging van 100% in titels (1000 titels) voorspellen. Bovendien wordt voor eind 2021 een stijging van 30% van de totale verkoop voorspeld, waarmee een vijfjarige groeitrend wordt voortgezet.

Er zijn plannen om in 2022 17% meer titels te publiceren en de catalogus verder uit te breiden om in 2024 de doelstelling van 100% te halen. Om deze doelstellingen te halen, is ABP Publishing van plan haar aanwezigheid geleidelijk uit te breiden in markten die het onlangs betrad, zoals Turkije, Japan, Korea en Spanje. Daarnaast zal het blijven samenwerken met lokale auteurs, met name in Duitsland en Frankrijk.

“De laatste drie jaar heeft ABP Publishing een solide groei in verkoop en productie laten zien. Dit betekent dat we erin geslaagd zijn een doeltreffend systeem op te zetten om rechten te verwerven voor boeken met een hoog potentieel en deze te externaliseren in audioboeken van goede kwaliteit. Ik denk dat de combinatie ons zal helpen ons hoofddoel in de komende drie jaar te bereiken – een verdubbeling van de huidige catalogus,” aldus Viktoria Salnikova, hoofdredacteur van ABP Publishing.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *