Samenvatting: Taipei Exchange lanceert Pioneer Stock Board ter ondersteuning van innovatieve ondernemingen

TAIPEI–()–De Taipei Exchange, TPEx, lanceerde op 20 juli 2021 Pioneer Stock Board (PSB), dat op 26 juli zijn eerste bedrijf verwelkomde. Pioneer Stock Board markeert de evolutie van de aandelenmarkt naar een innovatievriendelijke ecosysteem. Het is bedoeld om de toegang tot de kapitaalmarkten voor meer innovatieve ondernemingen te vergemakkelijken.

Tijdens de PSB-lanceringsceremonie hield premier Su Tseng-chang de openingstoespraak, waarbij hij de steun van de regering benadrukte. Su zei: “De kapitaalmarkt van Taiwan is vandaag baanbrekend door dit bestuur op te richten. PSB zal innovatieve ondernemingen, een belangrijke motor van economische transformatie, ondersteunen door bedrijven snel toegang te geven tot kapitaal dat nodig is voor aanhoudende groei.” Dr. Tien-mu Huang, voorzitter van de Financial Supervisory Commission, merkte op: “Innovatie ondersteunt de duurzame ontwikkeling van de kapitaalmarkt. PSB zal een belangrijke rol spelen, niet alleen door innovatieve ondernemingen te promoten, maar ook door innovatie in de hele economie aan te wakkeren.” Minister van Nationale Ontwikkelingsraad, de heer Kung, Ming-hsin, merkte op: “PSB biedt innovatieve ondernemingen een nieuwe manier om toegang te krijgen tot kapitaal, naast overheidsfinanciering of subsidies. Het stelt meer investeerders in staat om in een vroeg stadium in contact te komen met innovatieve ondernemingen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *